WAAROM U ZEKER AANGIFTE MOET DOEN?

Vanaf 1 maart 2015 kan er aangifte Inkomstenbelasting 2014 worden gedaan. In de praktijk blijkt dat vele mensen die geen brief krijgen om aangifte te doen, toch wel geld kunnen terug krijgen van de belastingdienst. En waarom zou u geld dat u kunt terugverdienen in deze dure tijd niet opvragen.

In het onderstaande staan we stil bij de situaties waar dit aan de orde is.

U HEBT ÉÉN INKOMEN
Ontvangt u inkomsten uit één bron, dit kan 1 werkgever zijn of 1 uitkeringsinstantie,en is dat inkomen lager dan € 20.000 in 2014, dan is het verstandig om dit te laten checken door ons.

In het onderstaande schema geven we aan bij welk inkomen u wat kunt terugkrijgen van de Belastingdienst.

Inkomen van 1 werkgever/instantie Teruggave van de Belastingdienst
€ 10.000 € 134
€ 15.000 € 201
€ 20.000 € 121

JONGEREN

Vakantie- of bijbaan
Jongeren en studenten met een bijbaantje vergeten vaak dat ze geld terug krijgen en verzuimen een T-biljet in te vullen. Wij vullen voor jongeren het T-biljet in om te kijken of die geld terug krijgen en zo ja, dan vragen we dat DIRECT aan.

Arbeidsovereenkomst en juiste loon
Ook kunnen Jongeren bij ons terecht voor maatwerk advies als die gaan werken en een arbeidsovereenkomst moeten tekenen. Ook geven we jongeren advies of die het juiste CAO-loon krijgen voor de functie die ze uitoefenen.

In de praktijk blijkt namelijk dat jongeren uit onwetendheid het loon wat ze krijgen accepteren, terwijl ze conform de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) recht hebben op een hoger loon.

We zoeken dat samen uit en indien dit loon niet conform de CAO is, brengen we dit onder de aandacht van de betreffende werkgever.

In de praktijk blijkt dat wij als Vakbond ABW vaak hebben moeten optreden naar de werkgever en ons advies is dan ook, claim altijd datgene waar je recht op hebt!

Toeslagen
Als je 18 jaar of ouder bent, kun je toeslagen krijgen. Bijvoorbeeld zorgtoeslag, omdat je vanaf je 18e zelf een zorgverzekering af moet sluiten. Maar misschien ook huurtoeslag.

Bij de Vakbond ABW kun je informeren of je hiervoor in aanmerking komt en zo ja, dan vragen we die voor je aan.

Informatie
Wil je precies weten hoe het zit met de belasting als je werkt, neem dan contact op met ons, tel. 045-571 99 55 of balie@vakbondabw.nl

Vakbond ABW heeft voor jongeren en studenten een zeer voordelig contributietarief. Ben je jonger dan 20 jaar, dan betaal je slechts € 8,- per maand, dat is nog geen 27 cent per maand, voor een grote doch praktische service.

Ben je ouder dan 23 jaar, dan geldt ook een zeer voordelig tarief voor een breed servicepakket van € 12,- per maand dat is nog geen 40 eurocent per dag.

Voor meer informatie, kijk ook op www.vakbondabw.nlWord lid van Vakbond ABW. Wij adviseren u verder en dat tegen een zeer laag contributiebedrag van € 12,- per maand (als u 23 jaar en ouder bent). Dat is nog geen 40 eurocent per dag!

Bezoek onze website www.vakbondabw.nl
Vakbond ABW:

  • De vakbond voor iedereen in Limburg,
  • De vakbond kort bij u in de “buurt”.