Nederlandse vrouw wil liever schouderklopje dan salarisverhoging

Nederlandse hoogopgeleide vrouwen zijn passief wat hun financiële situatie betreft. Het merendeel (70,3) vraagt niet aan haar baas om een salarisverhoging. Daarmee lijken we minder mondig dan in de rest van Europa, waar 66,3% niet naar de baas stapt om meer geld. Nederlandse vrouwen willen liever een schouderklopje. 67,4% zegt liever te willen dat hun inzet wordt erkend door de leidinggevende.

Dat blijkt uit onderzoek van het Professional Women’s Network, waar 1521 Europese vrouwen aan meededen. Vrouwen in het bedrijfsleven verdienen nog altijd 20% minder dan hun mannelijke collega’s.

Wel dragen vrouwen in Nederland een grote mate van financiële verantwoordelijkheid. Ruim driekwart van de respondenten draagt een gelijkwaardig deel of meer bij aan de huishoudelijke uitgaven, en bijna de helft zegt kostwinner te zijn.

Met de toekomst lijken hoger opgeleide vrouwen in Nederland niet zo bezig. Meer dan de helft zegt niet te weten hoe haar inkomen eruit ziet als ze met pensioen gaat, in Europa is dat 65,1%. Slechts 35,4% van de vrouwen heeft een persoonlijk pensioenplan, in Europa is dat 60,3%.

In vergelijking met de rest van Europa werken Nederlandse vrouwen minder full time, namelijk 55,2% tegen 85,7% in Europa.

Bron: ANP 14-02-2014Word lid van Vakbond ABW. Wij adviseren u verder en dat tegen een zeer laag contributiebedrag van € 12,- per maand (als u 23 jaar en ouder bent). Dat is nog geen 40 eurocent per dag!

Bezoek onze website www.vakbondabw.nl
Vakbond ABW:

  • De vakbond voor iedereen in Limburg,
  • De vakbond kort bij u in de “buurt”.