Middeling met Ontslagvergoeding

Vraag:
Begin dit jaar heb ik een ontslagvergoeding ontvangen. Wat kan ik daar het best mee doen?

Antwoord Vakbond ABW:
Sinds 1 januari 2014 is een ontslagvergoeding belastbaar in het jaar van ontvangst en moet u dus in één keer afrekenen met de Belastingdienst. Wellicht kan middeling fiscale verlichting geven.Bij middeling telt u uw belastbare inkomens van de drie aaneengesloten jaren op. De uitkomst deelt u door drie. Over dit gemiddelde inkomen rekent u voor ieder jaar opnieuw de belasting uit. Zijn de nieuwe belastingbedragen lager dan de oude, dan kunt u een belastingteruggaaf krijgen voor het bedrag dat boven de drempel van € 545 uitkomt.

Vervolgens bent u helemaal vrij om met de gouden handdruk te doen wat u wilt. Wat verstandig is, hangt vooral af van de bestemming. Is het geld nodig als (aanvulling op het) huishoudinkomen, dan kunt u het bedrag het best parkeren op een gewone spaarrekening, helaas wel tegen een zeer lage rente. Heeft u het niet meteen nodig, dan kunt u denken aan een spaardeposito of beleggen.

Indien u meer informatie wilt hebben over middeling met ontslagvergoeding, dan kunt u een afspraak maken met een van de vakbondsbestuurders van de Vakbond ABW t.w. Jack Hurxkens,  Will Kapell of Roger van den Broek.Word lid van Vakbond ABW. Wij adviseren u verder en dat tegen een zeer laag contributiebedrag van € 12,- per maand (als u 23 jaar en ouder bent). Dat is nog geen 40 eurocent per dag!

Bezoek onze website www.vakbondabw.nl
Vakbond ABW:

  • De vakbond voor iedereen in Limburg,
  • De vakbond kort bij u in de “buurt”.